Home » Eigen Risico » Hoe werkt het eigen risico bij een autoverzekering?

Hoe werkt het eigen risico bij een autoverzekering?

Iedere auto die de weg op wilt dient in Nederland (verplicht) een autoverzekering te hebben. Maar wat nou als je een keer schade aan je auto hebt? Hoe zit het dan met je eigen risico?

Het eigen risico bij een auto is het bedrag dat jezelf moet betalen bij schade. Er zijn een aantal autoverzekeraars die geen eigen risico hanteren, maar een groot gedeelte van de verzekeraars hanteren wél een eigen risico. Het eigen risico bij schade aan je auto ligt in veel gevallen op ongeveer 150 euro. Indien je geen of een lager eigen risico hebt, dan zul je in veel gevallen een hogere premie betalen.

De 150 euro geldt altijd per schade die je claimt en is niet tijdsafhankelijk. Stel dat je binnen 2 maand een schade wilt claimen bij de verzekeraar, dan dien je twee keer het eigen risico te betalen. Daarnaast geldt het eigen risico bij de autoverzekering alleen voor de schade die je verricht aan je eigen auto.

Hoger of lager eigen risico?

Jongeren hebben over het algemeen een hoger eigen risico. Dit eigen risico kan wel honderden euro’s verschillen, omdat jongeren statistisch gezien eerder / sneller een ongeval meemaken dan de oudere groep. Daarnaast heb je bij ruitschade een verlaagd eigen risico.

Welke verzekering past bij mij?

De beste verzekering is de verzekering die bij je past. Zo kun je kijken naar het eigen risico dat je moet betalen, maar ook de maandelijkse premie en voorwaarden spelen een rol bij het kiezen van de beste autoverzekering. Op het internet zijn verschillende tools te vinden waar je op een eerlijke manier verschillende autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>